Mer forskning behövs

Den senaste tiden så har det varit mycket artiklar i bland annat Aftonbladet om ME. Det är ju bra att ME syns, men att de är pga 3 personer med sjukdomen inom 1 månad tagit sitt liv, det är tufft att läsa.

Forskning

De senaste åren så har forskningen inom ME gått framåt. Givetvis så finns det mycket kvar att finna svar på. Om du känner att du vill bidra till forskningen så kan du göra det med nedanstående uppgifter, märk inbetalningen med “RT2020” så jag kan följa upp hur mycket som kommit in.

Bankgironummer: 136-7481
Swishnummer: 123 056 33 95 (mottagare: RME Forskning)

Så vad är ME?

ME/CFS betecknas av WHO som en neurologisk sjukdom.

ME är en allvarlig, kronisk multisystemsjukdom där nervsystem, immunförsvar och energiproduktion är påverkade. Aktuell forskning talar för att överansträngning utlöser en sänkning av den aeroba energiproduktionen, som tycks bli långvarig eller i värsta fall bestående. Forskning och läkarerfarenheter har konstaterat att ME är en av världens mest funktionsnedsättande sjukdomar.

Här är ett klipp från nyhetsmorgon. Dock så är inte min ME lika allvarlig som hon ni ser i klippet. Men det ger iaf en inblick i vardagen.
https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/me-sjuka-alexandra-sjukdomen-har-tagit-bort-hela-mitt-liv-12526762

Lämna ett svar